Δελτίο Τύπου
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015Στην Σαλαμίνα 40 κορυφαίοι αθλητές ορεινής ποδηλασίας.

Εκκίνηση του «Hellas Salamina Island MTB Race – UCI S2»

 

Όλα είναι έτοιμα για τον Διεθνή αγώνα «Hellas Salamina Island MTB Race – UCI S2», που θα διεξαχθεί από αύριο Παρασκευή (02/10), έως και την Κυριακή (04/10), με την συμμετοχή 200 και πλέον αθλητών. Αγώνα που διοργανώνει ο ΑΣ Πρωτέας, υπό την αιγίδα της ΕΟΠ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, σε μια πανέμορφη διαδρομή στα Κανάκια, σε έδαφος χωμάτινο και μονοπάτια.

Βρίσκονται ήδη στην Σαλαμίνα κορυφαίοι αθλητές της ορεινής ποδηλασίας, περισσότεροι από 30 ξένοι ποδηλάτες, ανάμεσά τους και τέσσερις του βρίσκονται στην πρώτη 30άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Σλοβάκος Μίκαελ Λάμι (Νο 21), ο Σουηδός Ματίας Στίρνεμαν (Νο 27), ο Γάλλος Στεφάν Τεμπιέρ (Νο 28) και ο Βέλγος Σεμπάστιαν Καράμπιν (Νο 29). Στις γυναίκες η Yana Belomoina (No 4) και η Irina Kalentieva (No 7).

Από Ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος ο Περικλής Ηλίας (Νο 57), ο Δημήτρης Αντωνιάδης (Νο 58), ο Αλέξανδρος Βροχίδης (Νο 174), ο Μολλά Αμέτ Αλί Ογλού (Νο 212). Στις γυναίκες η Δανάη Στρουμπουλη (Νο 111) και η Βαρβάρα Φασοη (Νο 116).

«Έχουν έρθει πολλοί καλοί ποδηλάτες και ο αγώνας θα είναι ιδιαίτερα δυνατός. Η διαδρομή είναι δύσκολη και απαιτητική. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας κυνηγώντας βαθμούς μέχρι τις 25 Μαίου που θα οριστικοποιηθούν τα εισιτήρια για το Ρίο». δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Γιώργος Κατσέλης, ο οποίος συνέχισε: «Εμείς αυτή την στιγμή είμαστε μέσα στις προκρίσεις, αλλά έχουμε ομάδες και ποδηλάτες που μας κυνηγούν. Άρα θέλουμε καλές θέσεις και βαθμούς».

Εκτός από τον Διεθνή αγώνα «Hellas Salamina Island MTB Race – UCI S2», θα διεξαχθεί και διασυλλογικός αγώνας μικρών κατηγοριών, προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Η διοργάνωση ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 01/10 με το Τεχνικό Συνέδριο και τους συμμετέχοντες αθλητές να παίρνουν τα νούμερά τους. Το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί από αύριο Παρασκευή (02/10) από τις 16:00-18:00 έως και την Κυριακή (04/10), σε μια διαδρομή 5.000 μ.

Χορηγοί υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι οι: KSports, ROTOR, LEZYNE, SALICE, KF- kefalopoulosbikes, WTB, THULE, HAIBIKE, MAGURA, COMPRESSPORT.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015


Η "Φλόγα" θα είναι στην Σαλαμίνα

με τους κορυφαίους της ορεινής ποδηλασίας

Από 02-04 Οκτωβρίου 2015 ο Διεθνής αγώνας στα Κανάκια


Οι κορυφαίοι της ορεινής ποδηλασίας θα βρεθούν το τριήμερο 02-04 Οκτωβρίου στην Σαλαμίνα, για τον Διεθνή αγώνα «Hellas Salamina Island MTB Race – UCI S2». Αγώνα που διοργανώνει ο ΑΣ Πρωτέας σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, σε μια πανέμορφη διαδρομή στα Κανάκια, σε έδαφος χωμάτινο και μονοπάτια.

Ο Α.Σ "Ο ΠΡΩΤΕΑΣ" συνεργάζεται με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα" σε μία προσπάθεια στήριξης του.Σύλλογος Φλόγα

«Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στην Φλόγα συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες και αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.  Είμαστε δίπλα στις οικογένειες, μοιραζόμαστε τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.  Η Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχουμε κοντά μας όλους εσάς.
Στις 3 & 4 Οκτωβρίου στον Διεθνή Αγώνα MTB Stage Race που διοργανώνεται από τον Α.Σ "Ο ΠΡΩΤΕΑΣ" θα δώσουμε το παρόν, με τους γονείς μας από την Σαλαμίνα να είναι εκεί για να ενημερώσουν τον κόσμο για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας .
Ευχαριστούμε την διοργάνωση για την ευκαιρία αυτή και ευχόμαστε στους αγωνιζόμενους κάθε επιτυχία.»

Εκτός από τον Διεθνή αγώνα «Hellas Salamina Island MTB Race – UCI S2», θα διεξαχθεί και διασυλλογικός αγώνας μικρών κατηγοριών, προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣ Πρωτέας Γιάννης Παττές δήλωσε: «Εμείς από την πλευρά μας είμαστε πανέτοιμοι. Άλλωστε ένας τόσο μεγάλος αγώνας χρειάζεται πολύμηνη προετοιμασία. Ένας αγώνας που χρονιά–χρονιά καθιερώνεται και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Είμαστε σίγουροι ότι και φέτος θα προσφέρουμε ένα πολύ όμορφο και συναρπαστικό ποδηλατικό τριήμερο, σε όλους όσους βρεθούν στα Κανάκια της Σαλαμίνας».

Η διοργάνωση ξεκινάει την Πέμπτη 01/10 με το Τεχνικό Συνέδριο και τους συμμετέχοντες αθλητές να παίρνουν τα νούμερά τους. Το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί από 02-04 Οκτωβρίου 2015, σε μια διαδρομή 5.000 μ.

Από Ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος όπως είναι ο Περικλής Ηλίας, ο Δημήτρης Αντωνιάδης, ο Αλέξανδρος Βροχίδης, ο Μολλά Αμέτ Αλί Ογλού. Σε μια πολύ σημαντική διοργάνωση που γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΟΠ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας (UCI).

Χορηγοί υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι οι: KSports, ROTOR, LEZYNE, SALICE, KF- kefalopoulosbikes, WTB, THULE, HAIBIKE, MAGURA, COMPRESSPORT.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το δελτίο σε μορφή pdf

 

STIHL STIHL Salamina cycling
Anek lines  Λιάρος Βιοιατρική
 
 Blue Star Ferries  Blue Star Ferries